fbpx


Allergier

Her er forslag til retter ved allergier. Finn allergiene under kolonnen “allergi/tilpasning” og se gjeldende rader for forslag til forrett og hovedrett.

Merknader:
(***) : Må spesifiseres at skal være uten allergen.
(**) : Se kommentar.

Allergi/tilpasning: Disse rettene kan du spise: Disse rettene kan du ikke spise: Kommentar:
Gluten
  • «Tom Yum»
  • «Tom Kha»
  • «Sataykylling»
  • «Panang curry»
  • «Tom Yum»
  • «Pad thai» (***)
  • «Rød curry»
  • «Grønn curry»
  • «And med tamardinsaus» (***)
  • «And med chuchi-saus» (***)
Alle andre retter inneholder gluten.
Nøtter
  • «Sataykylling» (**) (***)
  • «Pad Thai» (**) (***) 
  • Alle retter unntatt de som er listet opp under «disse rettene kan du ikke spise».
  • «Spicy scampisalat»
  • «Tom Yum»
  • «Tom yum stekt ris»
  • «Stir fry med chili paste»
  • «Lan Na stir fry»
  • Sataykylling har saus som inneholder peanøtter. Denne kan byttes ut med alternativ sauser «chilli saus» eller «plommesaus» som er uten nøtter.
  • Det er kun peanøtter og cashewnøtter vi bruker i matlaging. De som har for eksempel hasselnøtt-allergi kan spise alt.
Laktose
  • Alle retter unntatt de som er listet opp under «disse kan du ikke spise»
  • «Pad Phong Curry»
Løk
  • «Tom Kha» (***)
  • Ingen andre hovedretter (**)
  • Dersom det er OK at det er spor av løk i retten, kan vi tilberede og fjerne mesteparten av løken.
Vegetar
  • «Vegetarvårruller»
  • Kan lage alle hovedretter uten kjøtt (**)
  • Pad Thai (**)
  • Vi benytter østerssaus og fiskesaus i mange retter.
  • Alle wokretter inneholder østerssaus og kan ikke lages uten.
  • Følgende retter inneholder fiskesaus og kan ikke lages uten:
    • «Rød curry»
    • «Grønn curry»
    • «Panang curry»
  •  «Pad Thai» må spesifiseres at skal være uten fiskesaus.
Vegan
  • «Vegetarvårrull»
  • «Pad thai» (***) (**)
  • Alt som ikke er listet opp under «disse rettene kan du spise».
  • «Pad thai» har innhold av egg og fiskesaus. Dette kan fjernes.

(En bestilling er ikke godkjent før du får skriftlig svar fra oss via epost.)

nb_NONO